“El 70% dels coworkers experimenta una millora de la seva vida privada”

incremento_productividad_coworking

Ara fa uns dies va arribar a les nostres mans un interessant article sobre coworking de Manuel Zea Barral, fundador de la plataforma CoworkingSpain.es i organitzador de la Coworking Spain Conference. Al seu article, Zea fa un resum de la situació del Coworking a Espanya, on s’han triplicat el nombre d’espais de treball compartit en dos anys i s’ha professionalitzat enormement el sector.

L’autor també apunta al valor afegit de formar part d’un espai de coworking, que va molt més enllà dels diners, principal protagonistes dels antics models de treball. De fet, prop dels 70% dels espais no són rentables i es calcula que el 36% només cobreixen despeses. És el nostre cas, per exemple. Però nosaltres, com suposem que li passa al altre 36% restant, veiem el nostre espai com un complement de les nostres activitats professionals. Tenim un compromís personal que va molt més enllà del negoci i que ens aporta beneficis professionals i satisfacció personal. Però no rendibilitat.

Molts s’ha escrit en els últims anys sobre un canvi de model. Sobre la necessitat de redefinir dinàmiques i relacions laborals. Des de la nostra experiència, només us podem dir que confiem plenament en una nova societat col·laborativa, on és necessari donar prioritat a valors com ara, la confiança, la reputació, la seguretat en un mateix o el foment de les nostres habilitats. És necessari sortir de la zona de confort i créixer. Establir relacions basades en aquests valors i equilibrar la nostra autonomia personal amb el treball col·laboratiu.

Un altre punt al que considerem que cal prestar atenció és a les relacions personals i socials. Amb aquest nou model de treball es desdibuixen les línies tradicionals que separaven les relacions professionals de les personals. Ara el coworker que tens al teu costat pot ser un excel·lent company de feina i també un gran amic. Es trenquen barreres creades en moltes ocasions amb les jerarquies establertes al model tradicional, les diferències de sou o la obligació de passar hores i hores a l’oficina amb l’únic criteri de complir un horari. Circumstàncies que, en molts casos, creen tensions i reforcen aquestes barreres.

Segurament tots aquests factors, juntament amb d’altres com la flexibilitat, treballar per objectius i projectes i no per hores, un canvi de jerarquies centrades en un lideratge basat en els coneixement i les habilitats, fan que, segons Manuel Zea al seu article, el 70% de les persones que va participar d’espais de coworking va experimentar una millora de la seva vida privada i el 67% també va considerar que va potenciar les seves habilitats i la seva autoconfiança.

No tot és un camí de roses, però és un camí pel que creiem que val la pena transitar!

Si voleu que us expliquem més coses sobre la nostra experiència no ho dubteu. Poseu-vos en contacte amb nosaltres.

No hay comentarios.

Deja un comentario